Sneakers

Dit zijn zwaardere schoenen die zijn ontworpen om maximale demping te bieden. Als je op zoek bent naar hardloopschoenen voor dagelijks gebruik, dan is dit waarschijnlijk wat je zoekt. Deze schoenen zijn over het algemeen ontworpen om maximale demping te bieden en zijn geweldig voor mensen die te veel pronate of supinate. Trainers zijn er ook in een lichtgewicht versie die minder vulling biedt om het gewicht van de schoenen te verminderen en een goed alternatief zijn als je niet te veel pronate of supinate.

Crosstrainers

Deze schoenen zijn meer ontworpen voor grip met een groot oppervlak en veel contact met de grond. Daarom geven ze u een betere controle in stop-and-go-situaties of bij het heen en weer gaan. Dit type beweging maakt iemand kwetsbaar voor het rollen van de enkel, dus crosstrainers zijn meestal ook gebouwd met een betere, betere ondersteuning van de enkel in het achterhoofd.

Trailrunners

Trailrunners lijken veel op crosstrainers, maar zijn ontworpen om slip op alle oppervlakken te minimaliseren en de bescherming van uw enkel te maximaliseren. Deze schoenen zijn ideaal voor hardlopen in alle weersomstandigheden en oneffen oppervlakken, zoals de naam al doet vermoeden.

Raceschoenen

Raceschoenen zijn er in een aantal varianten die sterk afhankelijk zijn van het loopoppervlak. Het belangrijkste thema bij raceschoenen is dat ze erg licht van gewicht zijn. Met de helft van het gewicht van standaard trainers, zorgen deze schoenen voor maximale snelheid. Als prestaties je primaire doel zijn, zijn racers wat je nodig hebt. In de categorie raceschoenen zijn spikes die in feite raceschoenen zijn met metalen spikes in de zolen die zijn ontworpen om grip te bieden. Spikes kunnen echter eigenlijk alleen worden gebruikt op zachte oppervlakken zoals een racebaan of op niet-beton, niet-asfalt, enz.-achtige oppervlakken. Als u echter op elk moment op de weg moet rennen, kunnen ze behoorlijk oncomfortabel worden en snel verslijten.

Loopschoenen

Dit is een zeer brede categorie schoenen die alle schoenen omvat die niet bedoeld zijn om te hardlopen. Het is een belangrijk onderscheid omdat de beweging van lopen heel anders is dan die van hardlopen en tenzij je echt van plan bent om in je schoenen te rennen, zullen wandelschoenen je gemakkelijker bewegen en meer steun geven.

Schoenen op blote voeten

Barefoot schoenen zijn in feite een handschoen voor je voet die je voet omhelst en je het gevoel geeft op blote voeten te rennen, maar bescherming tegen lekke banden en andere gevaren. Ze kunnen behoorlijk oncomfortabel zijn als het oppervlak rotsen en gekartelde oppervlakken heeft.

Related Post

Geef een reactie